Grupul fme - o companie globală

Grupul fme este format din fme AG, compania-mamă în Germania, fme SRL în România, fme India și fme US, LLC în SUA. Împreună ne ajutăm clienții în proiecte din întreaga lume. Hai să ne cunoaștem!

Angajați fme Group

Locații

Țări cu angajați fme

Limbaj corporativ

Țări cu clienți fme

Milioane de euro venituri

Viziune și misiune

Viziune
Partenerul tău pentru transformare digitală. It’s fme you love to work with.

Misiune
Credem în oportunitățile oferite de transformarea digitală și ne face plăcere ne ajutăm clienții din întreaga lume construiască și păstreze un business competitiv cu ajutorul serviciilor noastre de consultanță și IT.  

Despre noi pe scurt:

Digitalizarea oferă noi moduri de a trata afacerile existente și creează modele de afaceri complet noi. Credem în oportunitățile transformării digitale și ne place să ne ajutăm clienții din întreaga lume să mențină și să creeze afaceri competitive.  

Consultanții noștri optimizează și testează modelele de afaceri ale clienților noștri prin tehnologiile actuale și îi sfătuiesc cu privire la schimbarea culturală necesară în compania lor.  

Tehnologiile Cloud, Business Intelligence, Social Business Collaboration și Enterprise Content Management în combinație cu dezvoltarea de software personalizat și capacitatea de a opera sistemele clienților noștri 24/7 ne ajută să adăugăm valoare procesului de transformare al clienților noștri. 

 

De-a lungul timpului am avut ocazia să lucrăm pentru clienți din diferite industrii, printre care se numără și: Banca Transilvania, EON, Petrom, BMW, Bayer, NASA, Volkswagen.  

fme Group are birouri în Germania, România, SUA și India. Biroul nostru din Cluj-Napoca a fost al doilea deschis, iar din 2005 până în prezent echipa din România a ajuns la peste 70 de persoane, angajați și colaboratori.  

Echipele noastre gestionează proiecte complexe de migrări, asigură suport IT și tot în România este localizată și echipa de product development, echipă care a construit de la 0 cele două produse fme: migration-center și dqMan 

Video – vezi cum e viața la fme

Video

Customer Testimonial | Volkswagen AG – Project Management and Development

Viviane Fois-Gründel, Volkswagen AG, explains why she has been working with fme for many years, and how fmeis supporting her in the areas of project management and development.
PLAY
Video

fme – The story behind our vision

"Your partner for digital transformation. It's fme you love to work with." In this video, you'll learn what our clients have to say about this, what quality has to do with it, and how we live our vision in our day-to-day work.
PLAY
Video

Customer Testimonial | Concordia Versicherungen – Digital Transformation

Michael Witzel, Management, and Bastian Freyberg, Business Consultant, at Concordia Versicherungen, report how they benefit from the working relationship with fme in their current projects.
PLAY

Valori

Integritate - Suntem deschiși, onești și transparenți

Suntem deschși, onești și transparenți cu colegii, partenerii și clienții noștri, deoarece ne dorim construim relații sustenabile, bazate pe încredere 

Profesionalism - Oameni, procese, tehnologii

Avem procese și metode bine stabilite, dezvoltate și îmbunătățite în timp. Ne dăm silința ne facem treaba bine și într-un mod profesionist, astfel încât îndeplinim cerințele de calitate ale clienților noștri 

Muncă în echipă – Acționăm împreună

Ne place acționăm împreună. Facem schimb de informații și zâmbete în birou și în ședințe. Ne ajutăm reciproc. Credem într-un domeniu atât de dinamic, doar muncind împreună putem avea succes  

Sustenabilitate - Gândim pe termen lung

Gândim pe termen lung, atât în ceea ce privește relațiile cu angajații și colaboratorii, cât și în ceea ce privește impactul pe care îl avem în mediul înconjurător 

Enjoyment – Munca făcută cu drag aduce rezultate

Ne dorim creăm un mediu de lucru plăcut, cu o atmosferă relaxată, care să-ți permită fii creativ. La final de zi, scopul principal e fim mândri de rezultatele muncii noastre.

Flexibilitate – …it’s possible!

Pornim de le premisa … it’s possible!  Încercăm îți oferim cât mai multă flexibilitate, astfel încât îți poți ajusta programul în funcție de nevoile tale. Nu avem structuri organizatorice rigide 

fme în timp


 1. 1995

  Frank Mittelstaedt pune bazele unei companii de IT, căreia i se alătura Michael Engelen și primește numele fme, pornind de la inițialele celor doi fondatori.


 2. 1996

  Dirk Bode se alătură companiei fme


 3. 1997

  Primul proiect DMS pentru o companie din industria automotive


 4. 1998

  Primul parteneriat cu Documentum. Dirk Bode devine al treilea membru al echipe de manangement din cadrul fme


 5. 2000

  30 de angajați, se deschide biroul din Munchen, Germania


 6. 2001

  50 de angajați, achiziția companiei de internet OPENBOX și schimbarea numelui în fme AG


 7. 2003

  60 de angajați, focus pe servicii de Enterprise Content Management


 8. 2005

  Mai mult de 70 de angajați, produsul nostru ”migration-center” obține titulatura ”Designed for Documentum”. Se deschide biroul din Cluj-Napoca, România.


 9. 2006

  Se deschide biroul fme din Frankfurt și servește în principal proiectele pentru industria farmaceutică


 10. 2008

  fme oferă servicii de consultanță și implementare pe mai multe platforme în domeniul ECM


 11. 2009

  Numărul total al angajaților fme grup depășește 100


 12. 2010

  fme își mărește portofoliul cu două verticale de business: Product Lifecycle Management și Business Intelligence. Se deschide biroul fme US, din Danbury, CT


 13. 2011

  fme lansează ”docspread” ca platformă pentru aplicații mobile de afaceri


 14. 2012

  fme primește premiul de Angajator de Top oferit de TOP JOB


 15. 2013

  fme se mută în noul sediu din Wolfenbütteler Straße 33


 16. 2015

  fme deschide biroul din Dusseldorf. Numărul angajaților depășește 170


 17. 2017

  Numărul angajaților fme group crește la mai mult de 200 de persoane


 18. 2018

  fme sărbătorește 20 de ani de parteneriat cu OpentText Documentum. Compania este una dintre cele trei companii nominalizate pentru premiul OpenText Partner of the Year 2018


 19. 2020

  fme își sărbătorește aniversarea de 25 ani, virtual, din cauza restricțiilor impuse de COVID-19

  Zu unserer Jubiläumsseite


 20. 2021

  Global Sourcing - 20 de colegi din India s-au alăturat echipei fme România

Echipa noastră 

 It’s YOU we love to work with! 

Ioan Negrea

General Manager fme SRL

It’s Ioan you love to work with.
i.negrea@fme.ro
+40 264 44 3533

Vasile Gavrilă

Head of Product Development

Horațiu Secașiu

Managing Consultant

Ionuț Airinei

Managing Consultant

Adrian Luca

Managing Consultant

Boogdan Petrovan

Managing Consultant 

Ioana Bandre

Managing Consultant

Ioana Mirăuți

Human Resources Manager

Culture Book

Susann – Principal Consultant

»Exprimarea laudelor este adesea un lucru dificil pentru oameni, dar nu și în cazul colegilor mei. Este un sentiment minunat ca cineva să te felicite pentru o treabă bine făcută. «

Dirk – CEO

»Îmi place foarte mult să lucrez în această companie. Când am început acest job acum 22 de ani, mi-am spus: “Dacă te saturi de acest job timp de trei zile consecutive, atunci ar trebui să faci altceva!” Încă îmi spun asta mie însumi și sunt tot aici :)« 

Jasmin – HR Business Partner

»E un sentiment foarte plăcut să știi că încă de la început toată lumea te primește cu brațele deschise în echipă și îți acordă încredere. «

Helene – Working Student

»În luna aprilie a acestui an, am reușit să încep stagiul de practică la fme și am fost primită cu brațele deschise încă din primul moment. Între timp, îmi scriu lucrarea de licență aici și în acest scurt timp am învățat deja foarte multe. Obișnuirea cu un mediu nou nu este întotdeauna ușoară, dar colegii sau managerii de echipă sunt întotdeauna dispuși să ajute și sunt disponibili să răspundă la orice întrebare. Sunt recunoscătoare că am dobândit aici primele impresii despre piața muncii aici și nu-mi pot imagina o companie mai bună pentru aceasta. «

Parteneri

Considerăm că parteneriatele pe termen lung cu companii de software și consultanță sunt foarte importante. Cooperarea cu partenerii noștri ne ajută să fim mereu la curent cu ultimele tehnologii, astfel încât să le putem oferi clienților noștri soluții complexe de IT, potrivite pentru afacerea lor. 

În calitate de partener oficial de select AWS, sprijinim companiile în dezvoltarea și operarea propriilor soluții bazate pe cloud și big data.

MORE

De mai bine de 20 de ani, DDS-Consulting oferă suport pentru toate întrebările legate de arhitectură și dezvoltare software.

MORE

Ennov oferă cea mai originală, cuprinzătoare și mai rentabilă suită de soluții software pentru industria farmaceutică.

MORE

Ephesoft, Inc. dezvoltă o tehnologie care dă sens datelor nestructurate pentru a fi mai ușor folosite de factori de decizie din întreaga lume.

MORE

Generis este un lider global în sisteme de management al conținutului și al informațiilor, specializat în soluții dovedite pentru industriile reglementate.

MORE

Hyland este un important furnizor de servicii de conținut, care permite mii de organizații să ofere o experiență mai bună clienților și partenerilor lor.

MORE

Jive este principalul furnizor de soluții moderne de comunicare și colaborare pentru afaceri.

MORE

În calitate de partener Microsoft am dobândit de-a lungul anilor mai multe competențe Silver și Gold, care dovedesc know-how-ul angajaților noștri.

MORE

Parteneriatul nostru cu OpenText de peste 20 de ani continuă să fie de mare importanță și valoare pentru clienții noștri comuni.

MORE

Panoff oferă OEM-urilor, companiilor naționale de vânzări, instituțiilor financiare și organizațiilor de retail toate etapele procesului de îmbunătățire a performanței organizaționale, de la dezvoltarea strategiei până la implementare și lansare.

MORE

Qlik ajută companiile să răspundă prompt și să lucreze mai inteligent prin deblocarea potențialului maxim al datelor lor.

MORE

Sparta Systems este furnizorul software-ului TrackWise® enterprise QMS și al serviciului TrackWise Digital®.

MORE

Veeva Systems Inc. este lider de piață în software-ul bazat pe cloud pentru industria globală a industriei farmaceutice.

MORE

VMware simplifică călătoria organizațiilor pentru a deveni afaceri digitale astfel încât să ofere experiențe mai bune clienților lor și angajaților oportunitatea de a face cea mai bună muncă.

MORE